Svar på vattenprov
I mikrobiologiskt avseende är vårt vatten tjänligt men i kemiskt avseende är det tjänligt med anmärkning just på grund av förhöjda värden av magnesium men även klorid. Undrar varifrån detta kommer? Klorid...används det i lantbruk? Rengöring? Ja, ja det kan ju inte vara värre än Stockholmsvattnet ;-)
Mineraliserat vatten!
Vi har också egen brunn här på Ranchen. Ibland luktar det svavel och ibland färgar det kaklet blått men fräschare än Stockholmsvattnet. Iallafall inte någon klorbismak.
Är inte klor ett sånt där ämne som finns naturligt i viss mängd i naturen? Hästar är ju dessutom äckelpottor som kan dricka ur leriga vattenpölar intill det fräscha dricksvattenbadkaret. Konstigt.
Hur djup är er brunn? Våran är 47m.
Är inte klor och klorid olika saker men samma grundämne.
Jisses, var är kunskaperna man hade i kemi ???!!
Blått är snyggare...vårt kakel blir rödbrunt trots liten mängd järn i...vet inte varför. Husse tror att brunnen är runt 40 m.
Ja, du har nog rätt Efwa...men hur var det egentligen? Klor är väl sammansatt av klorid och ...ja inte minns väl jag heller. Jag tyckte mest om när det blev olika balla färger i provröret eller när det sa "poff".
Klorid i vattnet = salt i vattnet. För mycket är inte bra och vidrig smak, lite smakar illa och pyttelite märks inte mer än att alla järnrör rostar = färgar vattnet rött = fastnar på kakel mm. Magnesium har jag för mig man blir tokig av .
Fast lite grand kanske bara piggar upp tillvaron :-)
Oh là là vilket kvalitetssvar!!! Tack =D
Ja, ja gamla tiders Absint blev man ju också tokig av...;-) Jag tror att man blir lite kretaiv bara...